Izrada tehničke dokumentacije za semaforizaciju raskrsnice ulica Maršala Tita i Ive Lole Ribara u Vrbasu

U cilju povećanja bezbednosti saobraćaja na lokalnoj mreži u naselju Vrbas, PINS Inženjering d.o.o. sklopio je ugovor sa opštinom Vrbas o izradi tehničke dokumentacije za semaforizaciju raskrsnice ulica Maršala Tita i Ive Lole Ribara.

Ispred PINS Inženjering-a postavljen je zadatak da izradi tehničku dokumentaciju (IDR-PGD-PZI) i ishoduje građevinsku dozvolu.

Projektnim zadatkom definisano je da se izvrši snimanje postojećeg stanja saobraćaj, brojanje i optimizuje rad semafora u skladu sa realnim protokom saobraćaja.

Ovim ugovorom nastavljena je uspešna saradnja opštine Vrbas i PINS Inženjering-a, naročito u delu povećanja bezbednosti saobraćaja. U prethodnom periodu, za opštinu Vrbas, PINS Inženjering d.o.o. izradio je Izveštaj o mapiranju rizika na mreži puteva u opštini Vrbas i Analizu nezavisne ocene uticaju puta na nastanak saobraćajne nezgode sa poginulim licima.

Opština Vrbas nalazi se u Južnobačkom okrugu. Prema poslednjem popisu u opštini je živelo nešto više od 36.000 stanovnika. Sedište opštine je naselje Vrbas. Opština ima dobro razvijenu saobraćajnu mrežu. Kroz naselje Vrbas prolaze državni putevi IIA-100 i IIB-305, sa istočne strane opštinu tangira autoput E-75, dok će sa severne strane, u skorijoj budućnosti, Vrbas imati i vezu prema budućoj brzoj saobraćajnici „Osmeh Vojvodine“, koji će predstavljati vezu između graničnog prelaza Bački Breg (Sombor) i graničnog prelaza Nakovo (Kikinda).

Slične objave